Nota de Prensa

Sant Cugat del Vallès/Barcelona |

L’aplicació “Primers Interventors” donarà suport al Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya

El proveïdor de serveis de IT europeu adesso, amb representació a Espanya des de l’any passat amb les seves tres sucursals, donarà suport a partir d‘ara al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) de Catalunya amb els seus 7,5 milions d’habitants. El SEM ha adjudicat a adesso Spain el contracte per a la introducció del sistema de comunicació de primers auxilis basat en telèfons intelligents “Primers Interventors”.

adesso Spain consultoría y soluciones tecnológicas, S.L.U. va aconseguir imposarse a la competència internacional en la licitació pública del SEM amb la seva infraestructura tecnològica testada a Alemanya. Es tracta de la primera aplicació internacional del sistema i Catalunya és la primera regió d’Espanya que ha decidit utilitzar aquesta innovadora solució.

A Alemanya, l’aplicació de “Primers Interventors” treballa amb èxit des de fa més de sis anys en nombroses regions del país per millorar els serveis públics de rescat. El principi és molt senzill d’explicar: la solució de software complimenta els serveis de rescat amb un sistema d’ajudants voluntaris. En cas d’emergència, comprova automàticament si hi ha personal amb formació mèdica – com metges, personal d’infermeria o bombers - que s’hagin registrat voluntàriament com a “Primers Interventors” a prop del lloc de l’emergència. Aquests voluntaris rebran un missatge d’emergència al seu telèfon. Si el Primer Interventor està disponible, el sistema el guiarà cap al lloc de la incidència. D’aquesta manera, els voluntaris poden començar a aplicar les maniobres de primers auxilis als pacients abans que arribi l’ambulància.

A Alemanya, per exemple, el servei d’emergència triga una mitja de nou minuts a arribar al lloc de la incidència, mentre que l’experiència ens ha demostrat que els “Primers Interventors” poden iniciar mesures d’auxili després de només quatre minuts i mig, ja que es troben sempre molt a prop de l’incident. Amb aquest avantatge de temps, el Primer Interventor pot proporcionar atenció d’emergència amb compressions toràciques i ventilació fins que l’ambulància se’n faci càrrec. A Alemanya, hi ha una xarxa de més de 18.000 “Primers Interventors” registrats i, fins a dia d’avui, s’han realitzat més de 8.200 intervencions. Actualment, el sistema dona suport als serveis d’emergència d’una pobla-ció de més de cinc milions de persones a vintitres regions. L’experiència d’Alemanya mostra que la participació dels “Primers Interventors” en una emergència mèdica augmenta en més del doble les possibilitats del pacient de sortir de l’hospital amb un resultat positiu.

La infraestructura tècnica a Catalunya consistirà en components provats: entre ells, una plataforma de software per a la Central de Coordinació Sanitària del SEM i una aplicació de Smartphone per a les persones que vulguin oferirse com a voluntaris i registrarse com a “Primers Interventors” a Catalunya. Per a Markus Lünsmann, responsable de la solució tècnica d’adesso, la introducció a Espanya es una confirmació de la feina realitzada: el nostre sistema s’utilitzarà a Catalunya com una solució internacional que pot dirigirse a tots els “Primers Interventors” registrats arreu del món, independentment del país en el que es trobin. Estem molt orgullosos de que el nostre concepte d’ajuda d’emergència complementària pugui ajudar, ara, a salvar vides també a Catalunya.”

Miriam Lindhorst, Directora General d‘adesso Spain, s’encarregarà de la implementació del sistema de “Primers Interventors” i assumirà la futura coordinació amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Lidera l’equip d’adesso a Espanya amb més de seixanta empleats a les tres seus de Sant Cugat del Vallès/Barcelona, Madrid i Jerez de la Frontera. Per Miriam Lindhorst aquest contracte representa el primer gran reconeixement públic de la seva, encara jove, empresa de tecnologies de la informació a Espanya: “La confiança rebuda per part de la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya en un tema

tan important ens demostra que estem en el camí correcte. El nostre projecte es basa en la més moderna tecnologia d’intelligència artificial i computació al núvol. Ens ajudarà en termes de percepció i conscienciació per a seguir creixent en termes de personal i ampliar el nostre negoci segons les nostres previsions.”

L’aplicació estarà disponible aviat i de forma gratuïta a les App Stores actuals.


¿Tienes alguna pregunta?

No hay página web ni folleto que pueda sustituir a una reunión personal para hablar de sus objetivos y temas. Quedamos a la espera de una cita contigo.

Escríbenos

Guarde esta página. Eliminar esta página.